maandag 15 juli 2019

De brug naar Kopenhagen

Vandaag zijn we eerst met de auto (fietsen achterop) naar Odense gereden en daar konden we parkeren in een garage onder een grote winkel in het centrum.
We wilden fietsen naar de Grote Belt Brug (naar Kopenhagen) die begint in Nyborg op ons eiland Funen en 18 km lang is en dan het eiland Seeland verbindt met Funen. Over die brug mogen geen fietsers, maar wel een trein en auto’s.
De weg was erg heuvelachtig en zwaar, maar met de wind achter op de  heenweg viel het best mee.
Vlak bij de brug heb je een geweldig uitzicht op de brug vanuit een chique restaurant waar ze ook ( nooit van gehoord) tosti en broodjes “ to go” verkopen voor mensen die vanuit het strand naar de brug kijken en niet op het terras mogen zitten met alleen maar een “tosti ti go”.
Wij zaten op het terras en mochten geen “ to go” bestellen 😛
Unterschied muss sein.....
Na uurtje brug kijken en genieten begon de wind-tegen tocht terug naar de auto. De 40 km voelden als tachtig en aangekomen in Odense vonden we met moeite de ingang van de parkeergarage met een hypermodern betaalsysteem zonder kaartje, alles met je betaalpas van ING o.i.d. Daar kunnen ze ons nog iets van leren 😊
Fantastische dag met 81 km op de teller, afgesloten met heerlijk verse maaltijd in buffetvorm in ons hotel, met ijsje en namaak  cappuccino als toetje.